fbpx

Вплив інсоляції на шкіру

14 Грудня
2 хв

Усі ми розуміємо згубну дію ультрафіолету на шкіру, але давайте розберемо детальніше, як він впливає на нашу красу. Старіння шкіри пов’язане з втратою води, зменшенням кількості колагену та еластину в дермі. Основними причинами передчасного старіння шкіри є: ультрафіолетове випромінювання, шкідливі звички (куріння, алкоголь), стрес, забруднення навколишнього середовища. Але все ж, найбільшою причиною фотостаріння є активна інсоляція, масштаб впливу якої сягає до 80% з-поміж інших причин передчасного старіння.

Чому інсоляція шкодить?

Сонячне проміння поділяють на UVA i UVB. UVA, на відміну від UVB, не гріють і проникають глибоко в шкіру, не викликаючи при цьому ніяких відчуттів. Обидва види променів здатні проникати в саме серце клітини й викликати ушкодження ДНК, що може привести до необоротних змін на клітинному рівні.

Найбільшу небезпеку активна інсоляція представляє відносно онкологічних захворювань шкіри. УФ-випромінення може провокувати появу нових доброякісних новоутворень на тілі, а також сприяти їх переродженню в злоякісні. Окрім цього, притік сонячної радіації негативно впливає на наш зовнішній вигляд.

Дія сонця травмує клітини шкіри та руйнує колаген і еластин. Слід очікувати зниження рівня колагену на 20%, якщо Вам подобається засмагати. При значних пошкодженнях шкіри сонячним світлом епідерміс стає більш товстим, відновлення клітин шкіри сповільнюється, виникає сухість та шаруватість. Колір шкіри також може стати нерівномірним, оскільки сонячне світло впливає на пігментацію шкіри.

Літо – пора найбільш інтенсивної інсоляції, тому потрібно дбати, щоб  негативний вплив сонця був мінімімальним. А восени іеальний час, коли потрібно шкіру відновити і зволожити після літніх сонячних променів!

Як попіклуватись про шкіру обличчя?

З цією місією чи не найкраще справляється процедура лазерна біоревіталізація. Вона запускає власне природне вироблення колагену в шкірі та омолодження клітин шляхом введення сироваток з гіалуроновою кислотою. Молекули ГК, після опромінення Vitalaser, відновлюють в дермі свою початкову структуру і починають стягувати на себе максимум води. Одна молекула гіалурону може утримувати до 500 молекул води.

Молекули гіалуронової кислоти не тільки притягують і утримують воду, а також стимулюють вироблення еластину і колагену – найкращих білків для пружності шкіри. Завдяки впливу лазерної енергії і кислоти відбувається зволоження на клітинному рівні, поліпшення обміну речовин верхніх шарів епідермісу, підвищення імунітету шкіри, її захист. Після процедури шкіра також самостійно виробляє гіалуронову кислоту.

Тобто внаслідок лазерної біоревіталізації відбувається інтенсивне зволоження в глибинних шарах дерми, що є дуууже важливо після активної сонячної пори! 💛

Катерина Вихованська
Косметолог, спеціаліст лазерної косметології