fbpx

Як вирівняти рельєф шкіри?

7 Травня
3 хв
Як вирівняти рельєф шкіри?-2

Людей, які від природи мають ідеальну шкіру, майже немає. Більшості жінок і чоловіків властивий нерівний тон шкіри обличчя. Тож, якщо ви хочете якомога довше насолоджуватися своїм здоровим та красивим зовнішнім виглядом, необхідні домашній догляд за шкірою за допомогою правильно підібраної косметики та спеціалізовані косметологічні процедури. Вони допоможуть як вирівняти рельєф шкіри, так і значно покращити її стан. Косметологія у Львові пропонує настільки великий вибір послуг, що кожен клієнт легко може знайти те, що відповідатиме його потребам.

7 випадків, коли обов’язково потрібно вирівняти тон обличчя

1. Прищі

Особливо кістозні прищі, акне та будь-які висипання, що можуть призвести до зміни кольору шкіри.

Як вирівняти рельєф шкіри?

2. Ушкодження від сонця

Разом із нерівним тоном шкіри внаслідок пошкодження сонцем з’являються тонкі лінії, зморшки та провисання.

3. Знебарвлення або пігментація

Темні відтінки шкіри більш схильні до нерівномірного тону шкіри. Це пов’язано з більшою кількістю меланіну, який може вивільнятися в навколишніх тканинах, коли клітини запалюються або пошкоджуються.

4. Шрами та рубці

Підліткові прищі, ювенільні вугрі або прищі від вітряної віспи, які проявляються утворенням на шкірі кістозних вогнищ, заповнених гноєм, подряпини. Вони призводять не тільки до утворення слідів і рубців, але й до зміни кольору шкіри.

5. Природні процеси старіння

Поява тьмяності, сухості, втрата пружності та еластичності через неминучу природну поступову втрату колагену та гіалуронової кислоти, які відповідають за зміцнення кровоносних судин і підтримання еластичності шкіри. Однак старіння шкіри – це не лише зморшки, а й уповільнення обмінних процесів. Із роками епідермісу стає все важче як вирівняти тон обличчя, так і оновити шкіру. Це призводить до скупчення на її поверхні клітин, які ороговіли, що робить її шорсткою.

6. Гіперсальність шкіри

Себум (шкірне сало), що скупчився на поверхні, перешкоджає процесу відлущування відмерлих клітин. Звідси і нерівний рельєф, і тьмяний колір. Ця проблему, що добре знайома власникам жирної шкіри, значно посилюють розширені пори – ці мікрократери роблять поверхню шкіри нерівною.

7. Лущення

Порушення процесу відлущування, спричинене сухістю шкіри, що може бути спровокованою різними факторами – від неправильного очищення до погодних умов.

Як вирівняти тон шкіри

Недоліки шкіри можна замаскувати за допомогою пудри або тонального крему, але ж макіяж – це лише тимчасова візуальна корекція.

Як вирівняти рельєф шкіри?-2

Більш ефективний спосіб вирівнювання тону обличчя – професійні косметологічні процедури, спрямовані на відлущування шкіри та оновлення її клітинного складу. Зокрема, пілінг для обличчя різних видів:

  • киснева терапія – легке відлущування за допомогою кисню, який подається на шкіру під тиском і принагідно вбиває в неї концентрати з вітамінами;
  • лазерне шліфування (лазерний пілінг) – не найлегша процедура, але дуже ефективна при виражених змінах рельєфу шкіри. Це один із найефективніших способів того, як вирівняти шкіру обличчя після прищів, що з’явилися в результаті вугрової хвороби. Епідерміс буквально випаровується під впливом лазерної енергії;
  • хімічний (кислотний пілінг) – у якості пілінг-агента виступає кислота, яка пошкоджує клітини епідермісу, змушує шкіру позбутися їх і виробляти нові. Залежно від виразності проблеми, як вирівняти тон шкіри обличчя, підбираються глибина пілінгу та кислотний склад;
  • чищення обличчя – традиційна процедура для того, як покращити шкіру обличчя завдяки очищенню пор. Вже після першого сеансу вона виглядає більш рівною і гладкою. Така чистка буває мануальною (виконується вручну) або ультразвуковою;

Як вирівняти рельєф шкіри?-3

  • гідропілінг Glow Solution – це новітня безконтактна методика того, як покращити стан шкіри обличчя. Вона дозволяє миттєво зробити шкіру сяючою, підтягнутою та оновленою, зменшити зморшки та вирівняти тон обличчя. Головне – без болю та відновлювального періоду. Ефект помітний відразу після першого сеансу.

Перераховані процедури, що вирішують проблему “як вирівняти тон лиця”, у клініці Beauty FULL у Львові проводять окремим курсом або вони можуть входити в комплексні програми догляду. Це спеціальні пакети процедур, в яких поєднується кілька методів догляду за шкірою обличчя, підібрані індивідуально для кожного клієнта.

Ірина Сальник
Косметолог, естетист, спеціаліст апаратної косметології