fbpx

Як позбутися рубців від прищів на обличчі

5 Вересня
5 хв
Як позбутися рубців від прищів на обличчі

Прищі — це поширена проблема шкіри, з якою стикається багато людей на різних вікових стадіях життя. І хоча вони є тимчасовими незручностями, їх наслідки можуть залишити глибокий слід на обличчі у вигляді рубців. Зараз суспільство більш лояльно ставиться до натуральної краси та сприймає особливості кожного типу шкіри. Але питання, як позбутися рубців від прищів на обличчі, — це не тільки про красу, але й про здоров’я та самопочуття.

Причини появи висипів на обличчі

Боротьба з появою прищів давно вийшла за рамки лише “підліткової проблеми”. Якщо раніше цю неприємність вважали характерною тільки для тінейджерів, то сьогодні з нею стикаються представники різних вікових груп, включаючи молодих людей до 25 років. Це пов’язано з різними причинами:

  • гормональний збій (під час підліткового періоду, вагітності, менструації або через прийом деяких лікарських засобів);
  • забруднене навколишнє середовище;
  • шкіра жирна або схильна до висипань;
  • стреси (акне може бути не тільки фізичною проблемою, але і психологічною);
  • нездоровий спосіб життя, внаслідок чого може бути порушена робота шлунково-кишкового тракту.

Часто людина може власними діями викликати появу висипань:

  • некоректний догляд за лицем (використання неякісної косметики, засобів для вмивання);
  • неправильне або зовсім відсутнє лікування акне;
  • заняття активними видами спорту з косметикою на обличчі;
  • використання спонжів та кистей для макіяжу багаторазово без їх періодичного миття;
  • сон з косметикою на обличчі.

Сучасні дерматологи та косметологи пропонують різноманітні методи лікування акне та знають рішення, як позбутися шрамів від прищів на обличчі.

Як позбутися рубців від прищів на обличчі

Видавлювати прищі — шкідлива звичка

Найпоширеніша помилка усіх людей — видавлювати прищі на обличчі. Ця дія 100-відсотково призведе до появи шрамів. Важливо розуміти, що прищ (або акне) — це типова форма запалення на шкірі. Коли пори забруднюються жиром, брудом, відмерлими клітинами, це створює ідеальні умови для росту бактерій, що своєю чергою викликає запалення.

Косметологи усіх країн світу невтомно закликають людей не видавлювати прищі. І цьому є вагомі причини. Мова йде не тільки про косметичні дефекти на лиці, а про потенційно небезпечні наслідки!

  • Ризик інфекції: Якщо ви стискаєте прищ, особливо неправильно або зі забрудненими руками, ви ризикуєте поширити інфекцію і запровадити бактерії ще глибше в дерму. Це може призвести до запалення, а на один видавлений прищ — “вилізуть” ще три нових.
  • Пошкодження шкіри: Видавлювання прища може пошкодити навколишню здорову шкіру, що призведе до утворення ран та подразнень. Після такого пошкодження можуть з’являтися запальні плями червоного кольору, шрами та рубці.
  • Загострення проблеми: Якщо ви натискаєте на прищ, то є імовірність, що його вміст не буде виведений на поверхню, а навпаки, він зайде ще глибше. Це може призвести до утворення більших і більш болючих прищів або навіть до кісти прища (лікується за допомогою хірургічного втручання).

Як позбутися рубців від прищів на обличчі

Різновиди постакне

Навіть без видавлювання прищів на лиці можуть залишатися сліди від них через запальні процеси. Шрами з’являються у результаті запалення в жировому мішечку під впливом бактерій. Організм реагує на запалення швидшим виробництвом білих кровоносних тілець та запальних молекул. Постакне може залишити різноманітні сліди на шкірі, і кожен з них має свої особливості:

  • Плями: Вони виникають через підвищений синтез пігменту меланіну і зазвичай зникають протягом року.
  • Нормотрофічні рубці: Бліді рубці, які знаходяться на одному рівні з дермою.
  • Атрофічні рубці: Це можуть бути заглиблення на ділянках обличчя, зазвичай без пігментації.
  • Гіпертрофічні рубці: Вони мають опуклий вигляд і можуть бути рожевими або синюшними.
  • Келоїдні рубці: Грубі утворення, які рідко з’являються на обличчі, часто супроводжуються свербежем.

Найпоширеніший вид рубців — атрофічні, зумовлені дефіцитом колагену, відповідального за рівномірне загоєння ран. Опуклі рубці, навпаки, виникають через надмірний колаген і можуть залишатися назавжди, якщо не забезпечити їм відповідного лікування.

Позбутися рубців від прищів на обличчі — можливо

Косметологи знають, як позбутися шрамів від прищів на обличчі, і навіть запропонують кілька варіантів процедур та лікування:

  • пілінги;
  • фотоомолодження, інтенсивне світлове лікування (IPL);
  • біоревіталізація;
  • мезотерапія;
  • лазерна терапія.

Перед проведенням будь-якої салонної процедури наші косметологи детально консультують кожного клієнта, визначають проблеми й потреби шкіри індивідуально для досягнення бажаного результату.

Пілінг обличчя

Це один із найбільш ефективних методів вирівнювання текстури лиця та зменшення рубців. Під час пілінгу застосовують хімічні речовини, такі як гліколева або фруктові кислоти, для видалення верхніх шарів шкіри. Косметологічна процедура пілінг обличчя у Львові сприяє відновленню клітин та стимулює вироблення колагену, що може зменшити видимість рубців.

У Beauty FULL Skin Studio ви маєте можливість обрати один з трьох видів пілінгів:

  • Поверхневий пілінг— ця процедура спрямована на видалення верхнього шару мертвих клітин з поверхні вашої шкіри. Використовуються різні методики, такі як фруктові кислоти, ензими або механічний пілінг.
  • Поверхнево-серединний пілінг — цей вид пілінгу дозволяє глибше очистити шкіру порівняно з поверхневим пілінгом. Використовуються потужніші засоби, які можуть досягати середніх шарів дерми.
  • Серединний пілінг — забезпечує найглибше очищення і передбачає використання сильнодійних засобів, які проникають глибоко в дерму.

Вибір пілінгу залежить від ваших потреб і типу шкіри. Косметологи Beauty FULL Skin Studio допоможуть обрати оптимальний метод для досягнення бажаного результату.

Як позбутися рубців від прищів на обличчі

Фотоомолодження (IPL)

Процедура фотоомолодження — це неймовірно дієвий і абсолютно нетравматичний спосіб боротьби з естетичними дефектами. Результат помітний швидко, вже після першого сеансу!

Найсучасніший апарат Lumecca у Beauty FULL Skin Studio генерує надпотужні промені широкосмугового імпульсного світла. Вони «зчитують» гемоглобін (червоний кров’яний пігмент) та меланін (коричневий пігмент), а також ліквідовують застійні явища та вогнища хронічного запалення, що провокують розширення капілярів, розвиток пігментації, куперозу і розацеа.

Під час процедури світловий потік скеровується на пошкодження, руйнує лише зайвий пігмент (коричневий і червоний), коагулює розширену судинку та патологічні бактерії (їх стінка також містить пігмент).

Як позбутися рубців від прищів на обличчі

Коли починати лікувати рубці?

У питанні, як боротися з рубцями від прищів, час грає важливу роль! Чим швидше ви звернетесь за допомогою до косметолога, тим краще буде результат. Оптимальний час для лікування рубців — перших шість місяців.

Не відкладайте важливий крок на завтра, ви маєте можливість розпочати очищення вашого лиця вже зараз. Наші фахівці завжди готові допомогти вам в боротьбі з рубцями та потурбуватися про естетичний вигляд вашого обличчя. Зробіть перший крок до здорової та гладкої шкіри — зверніться до Beauty FULL Skin Studio у Львові.