fbpx

Як очистити шкіру обличчя правильно? Поради експертів

3 Жовтня
5 хв
Як очистити шкіру обличчя правильно-5

У сучасному світі правильний догляд за обличчям став важливішим, ніж будь-коли. Це не просто про створення ідеального естетичного вигляду, який відповідає стандартам краси суспільства. Очищення шкіри обличчя — це про здоров’я, свіжість і молодість вашої шкіри на довгі роки. Щодня наше лице піддається впливу косметичних засобів, виділенню поту, а також негативних факторів навколишнього середовища, таких як пил, вихлопні гази та УФ-випромінювання. І за правильний догляд ваша шкіра обличчя скаже вам “Дякую!”.

Союзником у прагненні до чистої здорової шкіри може стати професійний косметолог. Він визначить ваші особливі потреби й порекомендує необхідні доглядові процедури або й лікування. Щоб дізнатися, який підхід є ідеальним саме для вашого типу шкіри, проконсультуйтеся зі спеціалістом косметологічної клініки Beauty FULL у Львові. Весь персонал закладу має медичну освіту та значний досвід у сфері догляду за обличчям. Ми гарантуємо індивідуальний підхід та інноваційні методики для вашої ідеальної шкіри.

Як очистити шкіру обличчя правильно-1

Етапи очищення шкіри

На полицях магазинів або в рекламах можна побачити десятки різних засобів для догляду за обличчям: тоніки, муси, мило, бальзами. Як використовувати усі ці засоби таким чином, щоб вони працювали ефективно? Ми впевнені, що навчатися ніколи не пізно, тому пропонуємо свої покрокові поради з організації вашої б’юті-рутини:

  1. Почніть з видалення макіяжу. Міцелярна вода або спеціальне молочко — ваші найкращі друзі в цій справі. За допомогою ватного диска ніжно приберіть макіяж з очей, губ та обличчя. Навіть водостійкий макіяж ці засоби приберуть легко.
  2. Очищення. Правильне очищення — ключ до чистої та здорової шкіри. Виберіть гель, мус або пінку для очищення, яка вам підходить. Масажними рухами розподіліть засіб на обличчі та змийте теплою водою. Пам’ятайте, температура води має бути комфортною.
  3. Тонік. Завершіть очищення за допомогою тоніку. Цей засіб допомагає підготувати шкіру до подальшого догляду. Нанесіть його на суху шкіру і насолоджуйтеся відчуттям свіжості та чистоти.
  4. Нанесення крему. Завершіть процедуру нанесенням зволожуючого або живильного крему. Не забувайте наносити крем регулярно, це допоможе вам зберегти шкіру молодою та здоровою.

Здійснюйте свої щоденні доглядові ритуали з урахуванням цих етапів очищення шкіри, та вже через деякий час ви точно помітите, а головне — відчуєте різницю. Шкіра стане більш гладенькою та зволоженою, зменшиться кількість висипань та почервонінь, а отже — настрій та самопочуття теж будуть на висоті.

Як очистити шкіру обличчя правильно-2

Підбираємо догляд відповідно до типу шкіри

Цей момент у догляді неможливо ігнорувати. Адже сухий та жирний типи шкіри потребують зовсім різного. Визначення свого типу шкіри є першим та важливим кроком для підбору правильного догляду за шкірою:

  • Огляньте вашу шкіру. Зверніть увагу на такі фактори, як блиск або лущення на лиці.
  • Тест з допомогою паперу. Притисніть листок тонкого паперу на різні частини обличчя: лоб, ніс, щоки та підборіддя. Якщо папір став жирним чи прозорим, це може свідчити про жирну шкіру. Коли папір виглядає сухим, це вказує на сухий тип відповідно.
  • Зверніть увагу на відчуття після миття. Якщо ваша шкіра після контакту з водою стає стягнутою і починає лущитися, це може бути ознакою сухої шкіри. У разі відчуття жирності й блиску, ви маєте жирну шкіру. Якщо лише деякі ділянки обличчя жирні, а інші сухі, то це певно комбінована шкіра.
  • Порада спеціаліста. Якщо ви невпевнені або маєте проблеми з визначенням свого типу шкіри, завжди можна звернутися до фахівця — дерматолога або косметолога. Вони проведуть професійну оцінку вашої шкіри та нададуть рекомендації щодо догляду.

Як очистити шкіру обличчя правильно-3

Розуміння вашого типу шкіри допоможе вам вибрати правильні засоби та розробити індивідуальну рутину догляду, яка найкраще відповідатиме вашим потребам.

Чого хоче ваша шкіра обличчя?

Кожен тип шкіри унікальний. Підбирайте догляд, враховуючи потреби своєї шкіри, і вона віддячить вам свіжим та здоровим виглядом.

  • Для сухої шкіри головне завдання — зберегти вологу. Використовуйте зволожувальні засоби та креми на основі натуральних компонентів, які допоможуть утримати вологу в шкірі. Додайте до свого догляду маски та сироватки, які заспокоюють шкіру та захищають її від негативних впливів. Щоденно очищуйте шкіру м’якими засобами, щоб уникнути пересушення.
  • Для тих, у кого жирна шкіра, головне завдання — зменшити жирність та контролювати блиск. Використовуйте нежирні креми та спеціальні засоби, які допоможуть позбутися надлишку жиру. Регулярно очищуйте шкіру м’якими гелями або піною засобами та використовуйте пілінг один-два рази на тиждень, щоб уникнути забруднення пор.
  • Якщо ваша шкіра є комбінованою й поєднує ознаки сухої та жирної, то слід використовувати продукти, які відповідають потребам обох зон. Зволожуйте сухі ділянки та регулюйте жирність там, де це потрібно. Пам’ятайте, що баланс — ваш найкращий друг.
  • Якщо ваша шкіра є нормальною, ви можете вважати себе щасливчиком. Проте, це не означає, що доглядати за нею не потрібно. Зберігайте її здоровою та сяючою, використовуючи легкі засоби для очищення, зволожувальні креми та маски для підтримки здорового стану шкіри. Пам’ятайте, що навіть нормальна шкіра потребує ретельного догляду, щоб залишатися красивою та молодою.

Коли потрібно робити чистку обличчя у косметолога

Якщо ви помічаєте проблеми зі шкірою, такі як запальні висипання, прищі, комедони (чорні точки), розширені пори або потребуєте відновлення бар’єрної функції шкіри — саме час для чистки обличчя.

У косметологічній клініці Beauty FULL кожен клієнт отримує індивідуальний підбір косметичних засобів, призначених саме під тип його шкіри. Звісно, на початку косметолог вас проконсультує й порадить процедуру й засоби для ваших потреб. Це можуть бути гелі-основи для холодного гідрування, заспокійливі маски для нормалізації стану шкіри та бар’єрний крем з SPF. Таким чином, чистка обличчя в Skin Studio Beauty FULL — це комплексний підхід до вашої краси, а не просто процедура.

Ми розуміємо, що кожен випадок є унікальним. Тому використовуємо різні методи чистки, щоб розв’язати проблему швидко. Наші фахівці допоможуть вам обрати найкращий підхід, враховуючи ваші потреби та тип шкіри:

  1. Механічна чистка. Цей метод охоплює використання спеціальних інструментів, які допомагають фізично очищати шкіру.
  2. УЗ-чистка: Ультразвукова технологія допомагає покращити процес очищення шкіри та зробити його більш ефективним.
  3. Чистка з пілінгом. Якщо ваша мета — позбутися висипань та розширених пор, а також запобігти утворенню рубців після акне, то кислотні пілінги — найкращий вибір для вас.

Як очистити шкіру обличчя правильно-4

Як очистити шкіру обличчя? Якщо це питання досі турбує вас, і ви прагнете подарувати своїй шкірі лиця найкращий догляд — у Skin Studio Beauty FULL у Львові завжди відкриті двері для вас! Ми пропонуємо комплексний підхід із використанням сучасного ліцензованого обладнання, адже ваша шкіра заслуговує на найкраще!

Ірина Сальник
Косметолог, естетист, спеціаліст апаратної косметології